dikendalikan oleh   

BERITA & AKTIVITI TERKINI SEPTEMBER 2018

Mesyuarat Program Doktor Turun Kampung

Pada 6 September 2018, Staff Pusat Internet Mukim Lenga PI Felda Lenga & Pekan Lenga telah dijemput ke mesyuarat ini bagi membincangkan berkenaan pameran / booth yg bakal di buka pada Program tersebut

Aktiviti Kelas DIY - Membuat Key Chain

Aktiviti tersebut telah berlangsung pada 8 September 2018, 2.30 -4.00 petang di PI Felda Lenga yang dikendalikan oleh Sebarina Craft

Jom Sihat Bersama Pusat Internet

Pada 8 Ogos 2018, 5.00 Petang pula telah diadakan aktiviti Jom sihat di PI Felda Lenga. Ia bertujuan menggalakkan komuniti mengamalkan gaya hidup sihat.

Aktiviti Deco-deco Kek Cawan Bersama PDK Lenga

Pada 13 September 2018, Petugas PI Felda telah di jemput oleh PI Pekan Lenga bagi menyertai aktiviti ini bersama anak- anak PDK Lenga. Aktiviti tersebut di adakan di PI Pekan Lenga.

Program Doktor Turun Kampung

Program ini telah berlangsung pada 23 September 2018 bertempat di Dataran Felda Lenga sempena minggu kesederan penyakit tidak berjangkit. Petugas PI Team Redtone telah di jemput membuka pameran dan booth pada hari tersebut. Antara aktiviti yang diadakan di booth Pusat Internet ( Redtone) ialah aktiviti advokasi yang dinamakan Poket Misteri.Program ini telah dirasmikan oleh YB Dr. Sahrudddin Bin Jamal , Adun Bukit Kepong merangkap Exco Kesihatan, Alam Sekitar & Pertanian Negeri Johor.

KELAS LATIHAN SEPTEMBER 2018

Kelas Ms Publisher – Ucapan Hari Malaysia

Pada 19 Ogos 2018 Team PI Redtone telah menjalani kursus Kemahiran Pengurusan Majlis yang diadakan di PI Felda Sri Jaya. Kursus ini telah dilaksanakan oleh tenaga pengajar yang telah dilantik daripada UiTM dengan kerjasama YES Kolej.

Kelas DIY – Membuat Bendera Menggunakan Pinggan Kertas

Kelas Dewasa- Ms Word , Insert Shapes

Pada 28 Ogos 2018 bertempat di GPW Felda lenga, telah diadakan Majlis Jasamu dikenang. Petugas PI Felda Lenga juga telah di jemput ke Majlis ini untuk meraikan perpisahan pegawai Pejabat Felda Lenga yang akan berpindah.

Kelas Sains Online

Kelas Ulangkaji Pelajaran Online – FROG-VLE

Kelas MS Word- Membuat Dialog

Kelas Multimedia _ Kahoot Challenge- Menguji ketangkasan menjawab soalan akademik & umum